Tenerife > Atlantic El Tope > 8denní > Snídaně

Kanárské ostrovy, Tenerife, Atlantic El Tope, za <span>17.166</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 17.166    SLEVA 10%
  • Snídaně
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 8 dnů
  • Termín – od 14.11.2024 do 21.11.2024

****Atlantic El Tope – Tenerife (Kanárské ostrovy)

Hodnocení návštěvníků: 3.7/5, celkem hodnoceno 7x    Přečíst >>>

Hotel Atlantic El Tope se nachází v oblíbené turistické destinaci Puerto de la Cruz na severu Tenerife, pouhých 400 metrů od pláže a slavného jezera Martiánez. Hotel nabízí nádherný výhled na majestátní horu Teide a poskytuje snadný přístup k centru města, které je vzdálené jen 10 minut chůze. V blízkosti hotelu se nachází nákupní centrum Lagos de Martiánez, a letiště Tenerife Norte je dosažitelné během 20 minut jízdy autem.

Hotel El Tope nabízí širokou škálu vybavení a služeb, které zajišťují komfortní pobyt pro své hosty. V areálu hotelu je vstupní hala s recepcí, bezplatné Wi-Fi připojení ve veřejných prostorách, restaurace, dva bary, společenská místnost a kadeřnictví. Hosté mohou využívat venkovní bazén s vyhřívanou vodou v zimních měsících, sluneční terasu s lehátky a slunečníky. Hotel také pořádá večerní zábavní programy pro své návštěvníky.

Ubytování v hotelu El Tope zahrnuje prostorné a světlé pokoje s balkony, které jsou vybaveny klimatizací, satelitní TV a lednicí. Hosté si mohou vychutnat snídani a večeři formou švédských stolů v hotelové restauraci, kde se podává mezinárodní kuchyně a jídla připravovaná přímo před zraky hostů. K dispozici je také bar s terasou, odkud je krásný výhled na Atlantický oceán.

Wellness centrum hotelu nabízí různé relaxační služby, včetně vířivky, hydromasážních van a různých procedur, jako jsou masáže a péče o obličej. Hosté mohou také využít kadeřnické služby a posilovnu. Restaurace v hotelu se zaměřuje na středomořskou kuchyni, která je připravována s důrazem na čerstvost a kvalitu.

Poloha hotelu je ideální pro milovníky pláží, protože se nachází jen 500 metrů od moře a přímořské promenády. Tato promenáda vede kolem přírodních bazénů Lago Martiánez, což nabízí krásné procházky a výhledy na oceán. Hotel Atlantic El Tope je tak ideálním místem pro dovolenou plnou relaxace a objevování krás Tenerife.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kanárských ostrovech podle svých představ. ▼▼▼


Proč objevovat ostrov Tenerife

Tenerife, největší z Kanárských ostrovů, nacházející se v Atlantském oceánu, nabízí návštěvníkům rozmanitou a podmanivou krajinu. Geografie ostrova je silně ovlivněna vulkanickou činností, přičemž jeho centrálním bodem je impozantní hora Teide, která se tyčí jako nejvyšší vrchol ve Španělsku. Národní park Teide, zahrnující tento sopečný vrchol, se pyšní neuvěřitelnou krajinou tvořenou drsnými lávovými proudy, barevnými krátery a zvláštními skalními útvary, což vedlo k jeho zápisu na seznam světového dědictví UNESCO. Tento park je nejen rájem pro turisty a přírodní nadšence, ale také místem, kde můžete zažít jedinečnou geologickou historii ostrova.

Pobřežní oblasti Tenerife nabízejí pestrou škálu zážitků, od zlatých písečných pláží na jihu až po drsné útesy a černé písčité pláže na severu. Hlavní město, Santa Cruz de Tenerife, je živé město s bohatou historií, která se odráží v koloniální architektuře, rušném pouličním životě a mnoha kulturních akcích. Historické město La Orotava, které leží v severních kopcích, představuje tradiční kanárskou architekturu a zachovalé historické budovy. Tenerife má bohatou historii, ovlivněnou domorodým obyvatelstvem Guanche, španělskou kolonizací a kulturními výměnami, které vytvářejí rozmanitou kulturní mozaiku oslavovanou na různých festivalech a tradicích. S příjemným subtropickým klimatem je Tenerife destinací, která láká návštěvníky po celý rok díky svému slunečnému počasí, možnostem outdoorových aktivit a bohatým kulturním zážitkům.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je právě počasí na ostrově Tenerife?

TENERIFE počasí

Krásné pláže ostrova Tenerife, které stojí za pozornost

Tenerife se řadí mezi přední turistické destinace, které každoročně lákají miliony návštěvníků díky své široké nabídce atrakcí. Ostrov uspokojí všechny druhy zájmů, od slunění na malebných plážích až po objevování fascinujících přírodních krás. Jižní část Tenerife je obzvláště oblíbená pro své živé rekreační oblasti, jako jsou Playa de las Américas a Los Cristianos. Playa de las Américas se pyšní zlatými písečnými plážemi, rušným nočním životem a množstvím restaurací a obchodů. Nedaleko Playa de las Américas se nachází Los Cristianos, které nabízí klidnější atmosféru s malebným přístavem, příjemnou plážovou promenádou a pestrou škálou vodních aktivit.

Na severu ostrova, ve městě Puerto de la Cruz, najdete Playa Jardín, známou také jako Garden Beach, kterou navrhl slavný umělec César Manrique. Tato černopísčitá pláž je obklopena tropickými zahradami a nabízí úchvatný výhled na horu Teide. Dále na sever je ukryta Playa El Bollullo, nacházející se v odlehlé zátoce, kam vede malebná pěší stezka. Pro ty, kteří touží po divočejším pobřežním zážitku, je zde Playa de Benijo s dramatickými útesy a tmavým pískem, situovaná v severovýchodní části Tenerife. Okolní ostrovy, jako La Gomera a La Palma, se mohou pochlubit také nádhernými plážemi, například Playa de Santiago a Playa Nueva, což jen zvyšuje atraktivitu Kanárských ostrovů jako plážového ráje.

Nezapomeňte si před cestou na Kanárské ostrovy sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Tenerife nabízí mnoho historických a přírodních památek

Tenerife je bohaté na historii a jeho krajina je poseta historickými památkami i přírodními divy. Mezi nejvýznamnější přírodní památky patří národní park Teide, který obklopuje sopku Mount Teide, nejvyšší vrchol Španělska. Tento park, zařazený na seznam světového dědictví UNESCO, se vyznačuje rozmanitými sopečnými útvary, jako jsou Roques de García, což jsou pozoruhodné skalní formace vytvořené erozí. Návštěvníci mohou vyrazit na vrchol hory Teide buď lanovkou, nebo pěšky a vychutnat si panoramatické výhledy na ostrov a široký Atlantický oceán.

Historické město La Laguna, rovněž zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO, je dalším významným místem, které sloužilo jako první hlavní město Tenerife. La Laguna nabízí dobře zachovalé příklady koloniální architektury, jako je katedrála La Laguna a mnoho nádherných sídel. Plán města s jeho spletitou sítí ulic a náměstí odráží jeho historický význam a bohatství architektury. San Cristóbal de La Laguna sehrál klíčovou roli ve vývoji městského plánování v Novém světě a ovlivnil design mnoha měst v Latinské Americe.

Pyramidy v Güímaru představují další fascinující archeologickou lokalitu. Tyto stupňovité pyramidy, známé jako Güímarské pyramidy, byly dříve považovány za stavby původních obyvatel ostrova Guanche, ale novější výzkumy naznačují pozdější původ. Návštěvníci zde mohou navštívit muzeum a botanické zahrady, které poskytují vhled do kulturního a historického dědictví ostrova. Tyto památky společně odhalují rozmanitou historii a geologické zázraky Tenerife.

Tenerife vám však nabídne mnohem více ..

Při objevování Tenerife se kromě přírodních a historických památek nabízí mnoho dalších podmanivých aspektů, které zaručeně obohatí váš pobyt. Tenerife je proslulé svými živými festivaly, které vám umožní poznat místní kulturu v celé její kráse. Jednou z největších akcí na ostrově je Karneval Santa Cruz de Tenerife, jeden z největších karnevalů na světě. Tento festival, plný barevných kostýmů, velkolepých průvodů a bouřlivých oslav, přitahuje každý rok tisíce návštěvníků a nabízí jedinečný pohled na radostný a energický duch ostrova. Karneval, který se koná před začátkem půstu, je vrcholem kulturního kalendáře Tenerife a nesmí vám uniknout, pokud budete mít to štěstí, že se v tomto období na ostrově ocitnete.

Kulinářské požitky Tenerife jsou dalším neodmyslitelným prvkem každé návštěvy. Ostrovní kuchyně se vyznačuje použitím čerstvých, místních surovin a nabízí bohatou škálu chutí. Při pobytu nezapomeňte ochutnat tradiční pokrmy, jako jsou papas arrugadas, malé brambory podávané s omáčkou mojo, a gofio, mouka z pražených zrn, která tvoří základní prvek kanárské stravy. Milovníci mořských plodů si přijdou na své při ochutnávce specialit, jako je vieja (papoušek) a cherne (treska), které najdete v pobřežních vesničkách a které přinášejí chuť oceánu přímo na váš talíř.

Neopomenutelnou částí zážitku na Tenerife je i objevování uměleckého a architektonického dědictví Césara Manriqueho. Tento slavný umělec a architekt, známý především svými díly na Lanzarote, zanechal svůj otisk i na Tenerife, kde vytvořil například Auditorio de Tenerife, ikonickou koncertní síň v Santa Cruz de Tenerife. Svým nápadným designem, který evokuje vlnu nebo plachtu, Auditorio ztělesňuje Manriqueho snahu harmonicky propojit umění s přírodou. Při návštěvě ostrova si nenechte ujít možnost obdivovat tuto architektonickou perlu nebo se zúčastnit některého z tamních kulturních představení. Tyto zážitky, spolu s vřelou pohostinností a bohatou přírodní krajinou, dělají z Tenerife destinaci, která nabízí něco pro každého a zanechá ve vás nezapomenutelné vzpomínky.

Věděli jste, že ...

.. je Tenerife domovem jednoho z nejstarších a největších dračích stromů na světě, který se nachází ve městě Icod de los Vinos. Stáří Drago Milenario se odhaduje na více než 1000 let a jeho ikonická přítomnost dodává ostrovu nádech starověké mystiky.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *