Lanzarote > Club Siroco > 15denní > Snídaně

Kanárské ostrovy, Lanzarote, Club Siroco, za <span>30.500</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 30.500
  • Snídaně
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 15 dnů
  • Termín – od 04.03.2025 do 18.03.2025

**Club Siroco – Lanzarote (Kanárské ostrovy)

Prozatím bez hodnocení. Chcete přidat své?

Club Siroco je oblíbený prázdninový resort, který se nachází na okraji letoviska Costa Teguise na ostrově Lanzarote, jen 300 metrů od krásné písečné pláže Playa de los Charcos. Centrum letoviska, které je vzdáleno pouhých 500 metrů, nabízí širokou škálu nákupních možností, restaurací, barů a dalších zábavních zařízení. Díky své poloze je resort ideální pro hosty, kteří chtějí poznávat krásy ostrova, a mezinárodní letiště se nachází jen 18 km odtud.

Resort disponuje 176 apartmány, které jsou rozmístěny ve čtyřech třípatrových budovách v krásné zahradě. V areálu hotelu najdete dvě velké sladkovodní bazény, dvě dětská brouzdaliště, sluneční terasu a sportovní hřiště. K dispozici je také recepce, kde si můžete půjčit vysoušeč vlasů nebo si zajistit služby lékaře. Resort nabízí ubytování ve dvou typech apartmánů – s jednou nebo dvěma ložnicemi, které jsou plně vybaveny pro pohodlný pobyt. Některé apartmány jsou také přizpůsobeny pro hosty s tělesným postižením.

Stravování v resortu je flexibilní. Hosté si mohou vybrat mezi vlastním stravováním v dobře vybavené kuchyňce, polopenzí nebo all inclusive programem. All inclusive zahrnuje plnou penzi formou bufetu, lehké občerstvení během dne a neomezené množství místních alkoholických a nealkoholických nápojů. Polopenze nabízí snídaně a večeře formou bufetu, s nápoji za poplatek.

Resort nabízí bohaté možnosti zábavy a sportovních aktivit. Pro děti jsou zde připraveny animační programy, mini klub a dětský bazén, zatímco dospělí si mohou užít večerní show a sportovní aktivity jako volejbal, basketbal, aerobik nebo vodní gymnastiku. Na pláži jsou k dispozici různé vodní sporty za poplatek, a v blízkosti hotelu se nachází golfové hřiště a velký aquapark Costa Teguise.

Pláž Playa de los Charcos s jemným pískem a pozvolným vstupem do moře je vzdálená jen 300 metrů od resortu. Hosté mohou také navštívit větší pláž Playa de las Cucharas, která je vzdálena 500 metrů. Na obou plážích jsou k dispozici lehátka a slunečníky za poplatek, což zajišťuje pohodlný a relaxační pobyt u moře.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kanárských ostrovech podle svých představ. ▼▼▼


Co najdete na ostrově Lanzarote

Lanzarote, nejvýchodnější z Kanárských ostrovů, je okouzlující směsí dramatické vulkanické krajiny, bohaté historie a nádherného subtropického klimatu. Jeho geografie, formovaná staletími sopečné činnosti, nabízí jedinečné útvary, jako je národní park Timanfaya, kde mohou návštěvníci obdivovat nadpozemskou krajinu s lávovými poli a impozantními krátery. Ostrov je charakteristický svým nízkým a plochým profilem, s nejvyšším bodem Peñas del Chache. Sopečný vliv je patrný také na místech, jako je Jameos del Agua, které umělec César Manrique proměnil v harmonické spojení přírody a umění, když využil zhroucenou lávovou trubku k vytvoření tohoto unikátního místa.

Historie Lanzarote je bohatá a různorodá. Ostrov byl původně obýván domorodými Guanči před příchodem španělských průzkumníků. V 17. století čelil nájezdům pirátů, což vedlo k výstavbě obranných pevností, jako jsou Castillo de San Gabriel a Castillo de San José. V 18. století se na ostrově dařilo zemědělství a obchodu, což přispělo k jeho ekonomickému růstu. V posledních letech se Lanzarote stalo oblíbenou turistickou destinací, která láká návštěvníky svou unikátní krajinou, kulturními atrakcemi a závazkem k udržitelnému cestovnímu ruchu. Příjemné klima s mírnými teplotami po celý rok činí z ostrova ideální destinaci pro ty, kteří hledají slunečné počasí a outdoorové aktivity v malebném historickém a geologickém prostředí.


Prohlédnout více fotografií >>>


Předpověď počasí pro ostrov Lanzarote a aktuální situace

LANZAROTE počasí

Lanzarote a jeho krásné pláže

Lanzarote je vyhledávanou turistickou destinací, která láká svou rozmanitou nabídkou pro milovníky odpočinku i dobrodružství. Pláže na ostrově, s jejich zlatým pískem a křišťálově čistou vodou, jsou hlavním magnetem pro návštěvníky. Playa Blanca na jihu ostrova je oblíbené letovisko s několika nádhernými plážemi, mezi nimiž vynikají Playa Dorada a Playa Flamingo. Tyto pláže nabízejí kombinaci vodních sportů, relaxace na slunci a rodinných zařízení. Pobřežní úsek Puerto del Carmen je dalším populárním místem, kde naleznete pláže jako Playa Grande a Playa Pocillos, které jsou známé svou pulzující atmosférou, nábřežními promenádami, restauracemi a bohatým nočním životem.

Blízký region Fuerteventura, další z Kanárských ostrovů, se proslavil svými ohromujícími plážemi. Corralejo na severním konci Fuerteventury nabízí pláž Corralejo, široký pás bílého písku s výhledem na sousední ostrov Lobos. Jižněji ležící poloostrov Jandia je domovem Playa de Sotavento, známé pro své dlouhé písečné pláže a ideální podmínky pro windsurfing a kitesurfing. Pláže Lanzarote a okolních ostrovů nabízejí širokou škálu zážitků, od klidných zákoutí až po živá přímořská letoviska, což z něj činí ideální destinaci pro milovníky plážového života.

Nezapomeňte si před cestou na Kanárské ostrovy sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Historické a přírodní památky, které najdete na ostrově Lanzarote

Lanzarote se může pochlubit kombinací historických památek a přírodních divů, které dohromady vytvářejí unikátní charakter tohoto ostrova. Mezi nejznámější přírodní památky patří národní park Timanfaya, s neskutečnou krajinou, která byla formována sopečnými erupcemi v 18. století. Návštěvníci tohoto parku mají možnost prozkoumat Ohnivé hory, kde je teplo pod povrchem stále hmatatelné. Montañas del Fuego, neboli Ohnivé hory, poskytují nezapomenutelný zážitek, kdy návštěvníci mohou obdivovat surovou sílu a krásu vulkanických sil. Park nabízí průvodcované prohlídky, které umožňují návštěvníkům nahlédnout do geotermálních procesů a jedinečné geologické historie Lanzarote.

Architekt a umělec César Manrique zanechal svůj výrazný otisk v Jameos del Agua, jedinečném přírodním útvaru, který přetvořil v kulturní a rekreační prostor. Jameos del Agua je část lávového tubusu, který vznikl vulkanickou erupcí, a Manrique ho proměnil v prostor, kde najdete hlediště, restauraci a podzemní jezero, kde žijí slepí albínští krabi, známí jako „jameitos“. Další Manriqueho dílo, Mirador del Río, je vyhlídka na vrcholu útesů Famara, odkud se nabízí úchvatný výhled na sousední ostrov La Graciosa. Tyto památky představují harmonické spojení umění a přírody, což je typickým znakem kulturní a environmentální filozofie Lanzarote.

Lanzarote vám však nabídne mnohem více ..

Při objevování Lanzarote se nabízí celá řada fascinujících aspektů kultury, kuchyně a tradic, které vám umožní hlubší propojení s tímto výjimečným ostrovem. Jednou z klíčových součástí identity Lanzarote je jeho oddanost ochraně životního prostředí, což je zřetelné v díle Césara Manriqueho a statusu ostrova jako biosférické rezervace UNESCO. Navštívení Manriqueho výtvorů, jako je Kaktusová zahrada a Fundace, vám přiblíží spojení umění s přírodou, které definuje tento ostrov. Kaktusová zahrada v Guatize představuje rozmanitou sbírku kaktusů zasazených do sopečné krajiny. Fundace Manriqueho, která je zabudována do vulkanických bublin, nabízí jedinečný kulturní zážitek, kde se prolíná umění, architektura a přírodní krása.

Tradiční festivaly Lanzarote poskytují autentický vhled do života místních obyvatel. Fiesta de Nuestra Señora de los Volcanes, oslavovaná ve městě Mancha Blanca, vzdává poctu patronce ostrova, Panně ze sopek. Tato oslava je plná procesí, tradiční hudby a živých slavností, které nabízejí jedinečný pohled do místní kultury. Dalším významným svátkem je Karneval v Arrecife, kde se mísí průvody, kostýmy a hudba, čímž přitahuje nejen místní, ale i turisty z celého světa.

Kulinářské zážitky na Lanzarote jsou opravdovým potěšením pro všechny gurmány. Zkuste místní speciality, jako jsou papas arrugadas (vrásčité brambory) s pikantní omáčkou mojo a čerstvé mořské plody v přímořských vesničkách, a ochutnáte opravdovou chuť ostrova. Tradiční pokrm gofio, vyrobený z pražených obilovin, tvoří základ místní kuchyně. Prozkoumání místních trhů, jako je trh Teguise, vám umožní ochutnat regionální speciality a zakoupit originální řemeslné produkty. Lanzarote okouzlí nejen svou úžasnou krajinou, ale také bohatou kulturní tradicí a gastronomickým uměním.

Víte, že ...

.. je Cueva de los Verdes, součást rozsáhlého systému lávových trubic, známá svými unikátními geologickými formacemi? Mnozí možná netuší, že během 17. století sloužila jeskyně jako úkryt místních obyvatel při útocích pirátů. Má tajné chodby vedoucí k pobřeží, které umožňují lidem nepozorovaně uniknout. Historie jeskyně jako útočiště dodává její přírodní kráse další rozměr.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *