Lanzarote > Bakour Lanzarote Splash (Ex. Puerto Carmen) > 8denní > All Inclusive

Kanárské ostrovy, Lanzarote, Bakour Lanzarote Splash (Ex. Puerto Carmen), za <span>32.900</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 32.900    SLEVA 7%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 8 dnů
  • Termín – od 25.03.2025 do 01.04.2025

****Bakour Lanzarote Splash (Ex. Puerto Carmen) – Lanzarote (Kanárské ostrovy)

Prozatím bez hodnocení. Chcete přidat své?

Hotel Bakour Lanzarote Splash se nachází v jihovýchodní části ostrova Lanzarote, přibližně 13 kilometrů od letiště a v letovisku Puerto del Carmen. Tento renovovaný rodinný komplex nabízí ideální prostředí pro rodiny s dětmi, které hledají pohodlné ubytování v blízkosti pláže a s pestrým zázemím.

Komplex se skládá ze 148 pokojů a nabízí hostům vstupní halu s recepcí, bezplatné Wi-Fi připojení, restauraci, bar a dětský klub. V zahradní části areálu se nachází bazén pro dospělé, dva Splash parky s vodními atrakcemi jako tobogány a pirátská loď, sluneční terasa s lehátky a slunečníky a dětské hřiště. Animační programy pro děti i dospělé přispívají k zábavě a aktivitám během pobytu.

Stravování je zajištěno formou švédských stolů s možností all inclusive, který zahrnuje plnou penzi a lehké občerstvení během dne, stejně jako nealkoholické a alkoholické nápoje místní výroby. Tento režim stravování poskytuje pohodlí a flexibilitu pro hosty.

Vzdálenost od pláže Playa Grande je přibližně 1,2 kilometru. Hosté mohou snadno využít možnosti nákupu v obchodním centru, které se nachází asi 700 metrů od hotelu. Hotel pravidelně organizuje přepravu na pláž, což zajišťuje pohodlný přístup k pobřežnímu pásu.

Pokoje jsou klimatizované a zahrnují různé možnosti ubytování. Standardní pokoj Comfort má oddělenou dvoulůžkovou ložnici a obývací část s vybavením jako televize, mikrovlnná trouba a malá lednička. Pokoje Comfort se dvěma ložnicemi mají podobné vybavení, ale obsahují druhou ložnici a jsou ideální pro větší rodiny. Maximální kapacita pokojů je buď 2 dospělé osoby a 2 děti, nebo 3 dospělé osoby a 1 dítě v případě standardního pokoje, a až 5 dospělých osob nebo 4 dospělé osoby a 1 dítě v případě pokoje se dvěma ložnicemi.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kanárských ostrovech podle svých představ. ▼▼▼


Lanzarote

Lanzarote, nejvýchodnější z Kanárských ostrovů, je podmanivou směsí dramatické vulkanické krajiny, historického kouzla a nádherného subtropického klimatu. Jeho jedinečná geografie je utvářena staletími sopečné činnosti, jejímž výsledkem jsou pozoruhodné útvary, jako je národní park Timanfaya, kde mohou návštěvníci být svědky nadpozemské krajiny, které dominují lávová pole a působivé krátery. Ostrov je charakteristický svým nízkým plochým profilem, přičemž nejvyšším bodem je Peñas del Chache. Sopečný vliv je patrný také na prvcích, jako je Jameos del Agua, vytvořený umělcem Césarem Manriquem ze zhroucené lávové trubky, která ukazuje harmonickou integraci přírody a umění.

Historie Lanzarote je bohatá a rozmanitá, domorodí Guančové obývali ostrov před příchodem španělských průzkumníků. Piráti se zaměřili na ostrov během 17. století, což vedlo k výstavbě obranných opevnění, jako je Castillo de San Gabriel a Castillo de San José. Zemědělství a obchod vzkvétaly v 18. století, což přispělo k hospodářskému růstu ostrova. V posledních desetiletích se Lanzarote stalo oblíbenou turistickou destinací, která přitahuje návštěvníky svou jedinečnou krajinou, kulturními atrakcemi a závazkem k udržitelnému cestovnímu ruchu. Příjemné počasí na ostrově s mírnými teplotami po celý rok z něj dělá ideální destinaci pro ty, kteří hledají slunce a outdoorové aktivity v podmanivém historickém a geologickém prostředí.


Prohlédnout více fotografií >>>


Lanzarote - aktuální počasí a předpověď na následující dny

LANZAROTE počasí

Lanzarote a jeho krásné pláže

Lanzarote je oblíbenou destinací pro turisty, která nabízí pestrou škálu zážitků jak pro ty, kteří hledají klid, tak pro nadšence do dobrodružství. Ostrovní pláže se zlatým pískem a křišťálově čistou vodou patří k hlavním atrakcím. Playa Blanca, nacházející se na jihu, je známá svými krásnými plážemi, jako jsou Playa Dorada a Playa Flamingo, které kombinují možnosti vodních sportů, slunění a rodinných aktivit. Pobřežní úsek Puerto del Carmen nabízí také několik skvělých pláží, včetně Playa Grande a Playa Pocillos, které lákají svou živou atmosférou, nábřežními promenádami, množstvím restaurací a bohatým nočním životem.

V nedalekém regionu Fuerteventura, dalším z Kanárských ostrovů, se nacházejí pláže, které jsou skutečným rájem pro plážové nadšence. Corralejo, na severu Fuerteventury, je domovem pláže Corralejo, rozsáhlého pásu bílého písku s krásným výhledem na sousední ostrov Lobos. Dále na jih se nachází poloostrov Jandia, kde najdete Playa de Sotavento, známou pro své rozlehlé písečné pláže a ideální podmínky pro windsurfing a kitesurfing. Pláže Lanzarote a jeho sousedních ostrovů nabízejí pestrou škálu zážitků, od poklidných míst až po rušné přímořské oblasti, což z něj činí perfektní destinaci pro všechny milovníky pláží.

Nezapomeňte si před cestou na Kanárské ostrovy sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Lanzarote nabízí mnoho historických a přírodních památek

Lanzarote se může pochlubit kombinací historických památek a přírodních divů, které dohromady vytvářejí unikátní charakter tohoto ostrova. Mezi nejznámější přírodní památky patří národní park Timanfaya, s neskutečnou krajinou, která byla formována sopečnými erupcemi v 18. století. Návštěvníci tohoto parku mají možnost prozkoumat Ohnivé hory, kde je teplo pod povrchem stále hmatatelné. Montañas del Fuego, neboli Ohnivé hory, poskytují nezapomenutelný zážitek, kdy návštěvníci mohou obdivovat surovou sílu a krásu vulkanických sil. Park nabízí průvodcované prohlídky, které umožňují návštěvníkům nahlédnout do geotermálních procesů a jedinečné geologické historie Lanzarote.

Architekt a umělec César Manrique zanechal svůj výrazný otisk v Jameos del Agua, jedinečném přírodním útvaru, který přetvořil v kulturní a rekreační prostor. Jameos del Agua je část lávového tubusu, který vznikl vulkanickou erupcí, a Manrique ho proměnil v prostor, kde najdete hlediště, restauraci a podzemní jezero, kde žijí slepí albínští krabi, známí jako „jameitos“. Další Manriqueho dílo, Mirador del Río, je vyhlídka na vrcholu útesů Famara, odkud se nabízí úchvatný výhled na sousední ostrov La Graciosa. Tyto památky představují harmonické spojení umění a přírody, což je typickým znakem kulturní a environmentální filozofie Lanzarote.

Na ostrově Lanzarote toho najdete mnohem víc ..

Při návštěvě Lanzarote existuje několik podmanivých aspektů kultury, kuchyně a tradic ostrova, které byste si neměli nechat ujít. Nedílnou součástí identity Lanzarote je jeho závazek k ochraně životního prostředí, který je patrný z díla umělce Césara Manriqueho a statusu ostrova jako biosférické rezervace UNESCO. Prozkoumávání Manriqueho výtvorů, včetně Cactus Garden a Foundation, poskytuje pohled na umělecké a environmentální dědictví ostrova. Kaktusová zahrada, která se nachází v Guatize, představuje rozmanitou sbírku druhů kaktusů na pozadí sopečného ostrova. Manrique's Foundation, zabudovaná do sopečných bublin, je jedinečný kulturní prostor spojující umění, architekturu a přírodu.

Tradiční festivaly Lanzarote nabízejí pohled do místního způsobu života. Fiesta de Nuestra Señora de los Volcanes, slavená ve městě Mancha Blanca, vzdává hold patronce ostrova, Panně ze sopek. Slavnosti zahrnují procesí, tradiční hudbu a živé oslavy, které poskytují autentický kulturní zážitek. Karneval v Arrecife, hlavním městě ostrova, je navíc živá a barevná událost s průvody, kostýmy a hudbou, která přitahuje místní i návštěvníky.

Kulinářské zážitky na Lanzarote jsou lahůdkou pro smysly. Ochutnávka místních jídel, jako jsou papas arrugadas (vrásčité brambory) s omáčkou mojo a čerstvými plody moře v pobřežních vesnicích, nabízí ochutnat jedinečné chutě ostrova. Tradiční kanárské jídlo gofio vyrobené z pražených zrn je základem kuchyně Lanzarote. Prozkoumávání místních trhů, jako je trh Teguise, poskytuje příležitost ochutnat regionální speciality a zakoupit řemeslné produkty. Kouzlo Lanzarote nespočívá pouze v jeho úžasné krajině, ale také v jeho živých kulturních tradicích a delikátní kulinářské nabídce.

Víte, že ...

.. je Lanzarote známé svou osobitou metodou obdělávání vinic? Aby farmáři chránili vinnou révu před silnými větry ostrova a chránili vlhkost, vysazují vinnou révu do malých prohlubní ve tvaru půlměsíce ve vulkanické půdě známé jako zocos. Tato inovativní a tradiční zemědělská praxe vede k výrobě jedinečných vín, která odrážejí terroir ostrova.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *