Tenerife > Colón Guanahaní > 5denní > Plná penze

Kanárské ostrovy, Tenerife, Colón Guanahaní, za <span>26.469</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 26.469    SLEVA 17%
  • Plná penze
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 5 dnů
  • Termín – od 27.10.2024 do 31.10.2024

****Colón Guanahaní – Tenerife (Kanárské ostrovy)

Prozatím bez hodnocení. Chcete přidat své?

Hotel Colon Guanahani je elegantní čtyřhvězdičkový hotel situovaný na jihu Tenerife, v oblíbené lokalitě Costa Adeje. Tento hotel, určený pouze pro dospělé nad 16 let, je ideální pro páry a skupiny přátel, kteří hledají klidné a pohodové prostředí. Hotel se nachází přibližně 600 metrů od krásné pláže s tmavým pískem a je obklopen nákupními centry a restauracemi, což zajišťuje pohodlný přístup k místním atrakcím.

Hotel nabízí širokou škálu pokojů a suit, přičemž všechny jsou vybaveny moderními pohodlnostmi, včetně bezplatného Wi-Fi, klimatizace, zařízení na přípravu kávy/čaje, minibaru (za poplatek), trezoru, vysoušeče vlasů, županů a papučí. Pokoje se liší v rozloze a vybavení, přičemž některé nabízejí výhled na bazén nebo moře, a některé suit zahrnují i prostorné terasy s balijskými lůžky a samostatnou sprchou.

Stravování zahrnuje snídaně a večeře formou bufetu v hlavní hotelové restauraci, kde si hosté mohou vychutnat tradiční kanárské i mezinárodní pokrmy. Pro ty, kteří mají zájem o speciální gastronomické zážitky, je možné si zajistit slevy na večeře v á la carte restauracích sousedního hotelu Jardines de Nivaria. Ve večerních hodinách si můžete užít živou hudbu a zábavu v hotelovém baru Sala.

Hotel nabízí řadu služeb a zařízení pro zajištění pohodlí hostů, včetně bezplatného Wi-Fi, 24hodinové recepce, směnárny, prádelny a fitness centra. Venku se nachází bazén a wellness centrum, které nabízí různé procedury pro péči o tělo a obličej. Pro aktivní hosty je k dispozici i stolní tenis a tenisové kurty (za poplatek) v nedalekém hotelu Jardines de Nivaria.

Colon Guanahani je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí kombinovat relaxaci s možností objevování místních atrakcí. Jeho výhodná poloha, elegantní ubytování a široká nabídka služeb zaručují příjemný a pohodlný pobyt.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kanárských ostrovech podle svých představ. ▼▼▼


Proč navštívit ostrov Tenerife

Tenerife, nacházející se v Atlantském oceánu a největší z Kanárských ostrovů, je domovem rozmanité a poutavé krajiny. Ostrov je geologicky formován sopečnou činností, přičemž jeho ústředním bodem je majestátní hora Teide, která je nejvyšším vrcholem Španělska. Národní park Teide, který zahrnuje tento impozantní sopečný vrchol, se může pochlubit neuvěřitelnou krajinou s drsnými lávovými poli, barevnými krátery a unikátními skalními formacemi, což mu vyneslo status světového dědictví UNESCO. Park je ideálním místem pro turisty a milovníky přírody, kteří mohou objevovat fascinující geologickou historii ostrova.

Pobřežní oblasti Tenerife nabízejí širokou škálu zážitků, od zlatých písečných pláží na jihu až po drsné útesy a černé písčité pláže na severu. Hlavní město ostrova, Santa Cruz de Tenerife, je rušné město s bohatou historií, což se odráží v koloniální architektuře, živém pouličním životě a četných kulturních akcích. Historické město La Orotava, zasazené do severních kopců, nabízí pohled na tradiční kanárskou architekturu a dobře zachované historické budovy. Historie Tenerife je ovlivněna domorodými Guanchy, španělskou kolonizací a bohatou kulturní výměnou, což vytváří pestrou kulturní mozaiku oslavovanou na četných festivalech a tradicích. Díky mírnému subtropickému klimatu je Tenerife ideální destinací po celý rok, která láká návštěvníky sluncem, outdoorovými aktivitami a bohatými kulturními zážitky.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je na ostrově Tenerife právě počasí?

TENERIFE počasí

Jaké pláže najdete na ostrově Tenerife a okolí

Tenerife vyniká jako přední turistická destinace, která svými rozmanitými atrakcemi každoročně přitahuje miliony návštěvníků. Ostrov uspokojuje široké spektrum zájmů, od opalování na jeho krásných plážích až po objevování jeho jedinečných přírodních divů. Jižní část Tenerife je známá zejména svými rušnými rekreačními oblastmi, jako jsou Playa de las Américas a Los Cristianos. Playa de las Américas je živé centrum známé pro své zlaté písečné pláže, rušný noční život a řadu restaurací a obchodů. V těsné blízkosti Playa de las Américas je Los Cristianos, které nabízí uvolněnější atmosféru s malebným přístavem, plážovou promenádou a vodními aktivitami.

V severní části ostrova se ve městě Puerto de la Cruz nachází pláž Playa Jardín neboli Garden Beach, kterou navrhl známý umělec César Manrique. Tato pláž s černým pískem je obklopena tropickými zahradami a může se pochlubit výhledem na horu Teide. Dále na sever je Playa El Bollullo ukrytá v odlehlé zátoce, kam se dostanete po malebné pěší stezce. Pro ty, kteří hledají drsnější pobřežní zážitek, nabízí Playa de Benijo s dramatickými útesy a tmavým pískem podmanivé prostředí v severovýchodní části Tenerife. Blízké ostrovy, jako je La Gomera a La Palma, mají také malebné pláže, včetně Playa de Santiago a Playa Nueva, což přispívá k celkové přitažlivosti Kanárských ostrovů jako ráje pro milovníky pláží.

Nezapomeňte si před cestou na Kanárské ostrovy sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Co navšívit při cestě na ostrov Tenerife

Tenerife je bohaté na historii a jeho krajina je poseta historickými památkami i přírodními divy. Mezi nejvýznamnější přírodní památky patří národní park Teide, který obklopuje sopku Mount Teide, nejvyšší vrchol Španělska. Tento park, zařazený na seznam světového dědictví UNESCO, se vyznačuje rozmanitými sopečnými útvary, jako jsou Roques de García, což jsou pozoruhodné skalní formace vytvořené erozí. Návštěvníci mohou vyrazit na vrchol hory Teide buď lanovkou, nebo pěšky a vychutnat si panoramatické výhledy na ostrov a široký Atlantický oceán.

Historické město La Laguna, rovněž zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO, je dalším významným místem, které sloužilo jako první hlavní město Tenerife. La Laguna nabízí dobře zachovalé příklady koloniální architektury, jako je katedrála La Laguna a mnoho nádherných sídel. Plán města s jeho spletitou sítí ulic a náměstí odráží jeho historický význam a bohatství architektury. San Cristóbal de La Laguna sehrál klíčovou roli ve vývoji městského plánování v Novém světě a ovlivnil design mnoha měst v Latinské Americe.

Pyramidy v Güímaru představují další fascinující archeologickou lokalitu. Tyto stupňovité pyramidy, známé jako Güímarské pyramidy, byly dříve považovány za stavby původních obyvatel ostrova Guanche, ale novější výzkumy naznačují pozdější původ. Návštěvníci zde mohou navštívit muzeum a botanické zahrady, které poskytují vhled do kulturního a historického dědictví ostrova. Tyto památky společně odhalují rozmanitou historii a geologické zázraky Tenerife.

Tenerife však nabízí mnohem víc ..

Při objevování Tenerife existuje několik podmanivých aspektů, které obohacují zážitek návštěvníka mimo jeho přírodní a historické památky. Živé festivaly a akce na ostrově poskytují živý pohled do jeho kulturních tradic. Karneval Santa Cruz de Tenerife je jedním z největších a nejznámějších karnevalů na světě, který přitahuje účastníky a diváky svými propracovanými kostýmy, průvody a živými pouličními oslavami. Festival, který se koná každoročně před půstem, předvádí bujarého ducha ostrova a je pro ty, kteří v tomto období navštíví, nutností.

Tradiční kuchyně Tenerife (stejně jako na celých Kanárských ostrovech) je kulinářským požitkem se zaměřením na čerstvé suroviny z místních zdrojů. Ochutnávka ostrovních specialit je nezbytnou součástí pobytu. Papas arrugadas, malé vrásčité brambory podávané s omáčkou mojo a gofio, mouka z pražených zrn, jsou základními pokrmy, které nabízejí chuť kanárské kuchyně. Čerstvé mořské plody, jako je vieja (papoušek) a cherne (troskot), lze ochutnat v pobřežních vesničkách, což poskytuje lahodnou exkurzi do kulinářského dědictví ostrova.

Vrcholným zážitkem je také zkoumání architektonických a uměleckých příspěvků Césara Manriqueho. Kromě svých výtvorů na Lanzarote zanechal Manrique svou stopu na Tenerife s projekty, jako je Auditorio de Tenerife, ikonická koncertní síň v Santa Cruz de Tenerife. Nápadný design Auditorio, připomínající vlnu nebo plachtu, je důkazem Manriqueho odhodlání integrovat umění s přírodním prostředím. Návštěvníci by si neměli nechat ujít příležitost navštívit představení nebo jen obdivovat architektonickou brilantnost budovy. Tyto prvky spolu s vřelou pohostinností ostrova a rozmanitou krajinou dělají z Tenerife destinaci, která uspokojuje širokou škálu zájmů a zajišťuje nezapomenutelnou a obohacující návštěvu.

Víte, že ...

.. je Tenerife známé svými rozmanitými mikroklimaty, od vyprahlé krajiny po bujné lesy? Tyto rozdíly jsou připisovány pasátům a vlivu hory Teide. Jak budete projíždět ostrov, můžete na relativně krátké vzdálenosti zažít různá podnebí.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *