Tenerife > Best Jacaranda > 8denní > Plná penze

Kanárské ostrovy, Tenerife, Best Jacaranda, za <span>28.867</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 28.867
  • Plná penze
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 8 dnů
  • Termín – od 11.03.2025 do 18.03.2025

****Best Jacaranda – Tenerife (Kanárské ostrovy)

Hodnocení návštěvníků: 4.4/5, celkem hodnoceno 35x    Přečíst >>>

Hotel Jacaranda se nachází v oblíbeném letovisku Costa Adeje na ostrově Gran Canaria, přibližně 500 metrů od pláže Playa de Fañabe. Komplex se skládá z několika budov, které jsou rozmístěny na dvou úrovních a propojeny terasami u dvou centrálních bazénů s vodopádem. Nedaleko hotelu se nachází pobřežní promenáda plná obchodů, barů a restaurací, a také autobusová zastávka s pravidelným spojením do letoviska Playa de las Américas. Aquapark je vzdálen cca 1 km, golfové hřiště Golf Las Américas cca 2 km a mezinárodní letiště cca 17 km.

Hotel nabízí široké spektrum vybavení a služeb. Ve vstupní hale hlavní budovy je 24hodinová recepce, kde si hosté mohou pronajmout trezory nebo uschovat zavazadla. K dispozici jsou také směnárna, výtahy, lobby bar, hlavní bufetová restaurace, a la carte restaurace, dva snack bary u bazénů, plážový bar, kavárna, obchod se suvenýry a minimarket. Pro pracovní účely hotel disponuje dvěma konferenčními sály a dvěma místnostmi s obchodním centrem. Hosté mohou také využít služeb prádelny, čistírny a žehlení za poplatek. V centrální tropické zahradě jsou terasovitě rozmístěny tři bazény, z nichž jeden je v zimních měsících vyhřívaný, a dva dětské bazénky. Sluneční terasa a dva snack pool bary nabízejí zdarma lehátka, slunečníky a osušky.

Ubytování v hotelu Jacaranda zahrnuje 577 komfortně zařízených pokojů rozdělených do více budov. Pokoje jsou světlé a prostorné, vybavené vlastní koupelnou, klimatizací, telefonem, satelitní TV, minibarem (za poplatek), trezorem a balkonem nebo terasou. Pokoje typu Superior nabízejí výhled na moře nebo na bazén a jsou vybaveny moderním nábytkem a LCD TV. Apartmány mají oddělenou ložnici a obývací prostor. Všechny pokoje jsou nekuřácké a kuřáci mohou kouřit na vyhrazených místech. Hotel nabízí i pokoje částečně přizpůsobené pro handicapované klienty (na vyžádání).

Stravování v hotelu je zajištěno formou polopenze, plné penze nebo programu all inclusive, který zahrnuje snídaně, obědy a večeře formou bufetu, lehké občerstvení během dne a místní nealkoholické a alkoholické nápoje od 10:00 do 24:00. Čerstvé ovocné šťávy, dovážené nápoje, koktejly, lahvové nápoje, turecká káva a zmrzlina jsou k dispozici za poplatek.

Hotel Jacaranda nabízí řadu sportovních a rekreačních aktivit včetně tenisu, stolního tenisu, minigolfu, plážového volejbalu, fotbalu, aerobiku, vodního póla a různých vodních sportů na pláži (za poplatek). Pro děti je k dispozici dětský bazén, hřiště, miniklub a animační programy. Pro relaxaci mohou hosté využít centrum zdraví s vířivkou, masážemi, saunou a kosmetickými procedurami (za poplatek). Hotel také pořádá pravidelné animační programy a večerní zábavné show. Pláž s tmavým pískem a pozvolným vstupem do moře se nachází cca 500 metrů od hotelu, lehátka a slunečníky jsou k dispozici za poplatek.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kanárských ostrovech podle svých představ. ▼▼▼


Proč objevovat ostrov Tenerife

Tenerife, nacházející se v Atlantském oceánu a největší z Kanárských ostrovů, je domovem rozmanité a poutavé krajiny. Ostrov je geologicky formován sopečnou činností, přičemž jeho ústředním bodem je majestátní hora Teide, která je nejvyšším vrcholem Španělska. Národní park Teide, který zahrnuje tento impozantní sopečný vrchol, se může pochlubit neuvěřitelnou krajinou s drsnými lávovými poli, barevnými krátery a unikátními skalními formacemi, což mu vyneslo status světového dědictví UNESCO. Park je ideálním místem pro turisty a milovníky přírody, kteří mohou objevovat fascinující geologickou historii ostrova.

Pobřežní oblasti Tenerife nabízejí širokou škálu zážitků, od zlatých písečných pláží na jihu až po drsné útesy a černé písčité pláže na severu. Hlavní město ostrova, Santa Cruz de Tenerife, je rušné město s bohatou historií, což se odráží v koloniální architektuře, živém pouličním životě a četných kulturních akcích. Historické město La Orotava, zasazené do severních kopců, nabízí pohled na tradiční kanárskou architekturu a dobře zachované historické budovy. Historie Tenerife je ovlivněna domorodými Guanchy, španělskou kolonizací a bohatou kulturní výměnou, což vytváří pestrou kulturní mozaiku oslavovanou na četných festivalech a tradicích. Díky mírnému subtropickému klimatu je Tenerife ideální destinací po celý rok, která láká návštěvníky sluncem, outdoorovými aktivitami a bohatými kulturními zážitky.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je právě počasí na ostrově Tenerife?

TENERIFE počasí

Tenerife a jeho krásné pláže

Tenerife vyniká jako přední turistická destinace, která svými rozmanitými atrakcemi každoročně přitahuje miliony návštěvníků. Ostrov uspokojuje široké spektrum zájmů, od opalování na jeho krásných plážích až po objevování jeho jedinečných přírodních divů. Jižní část Tenerife je známá zejména svými rušnými rekreačními oblastmi, jako jsou Playa de las Américas a Los Cristianos. Playa de las Américas je živé centrum známé pro své zlaté písečné pláže, rušný noční život a řadu restaurací a obchodů. V těsné blízkosti Playa de las Américas je Los Cristianos, které nabízí uvolněnější atmosféru s malebným přístavem, plážovou promenádou a vodními aktivitami.

V severní části ostrova se ve městě Puerto de la Cruz nachází pláž Playa Jardín neboli Garden Beach, kterou navrhl známý umělec César Manrique. Tato pláž s černým pískem je obklopena tropickými zahradami a může se pochlubit výhledem na horu Teide. Dále na sever je Playa El Bollullo ukrytá v odlehlé zátoce, kam se dostanete po malebné pěší stezce. Pro ty, kteří hledají drsnější pobřežní zážitek, nabízí Playa de Benijo s dramatickými útesy a tmavým pískem podmanivé prostředí v severovýchodní části Tenerife. Blízké ostrovy, jako je La Gomera a La Palma, mají také malebné pláže, včetně Playa de Santiago a Playa Nueva, což přispívá k celkové přitažlivosti Kanárských ostrovů jako ráje pro milovníky pláží.

Nezapomeňte si před cestou na Kanárské ostrovy sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Tenerife nabízí mnoho historických a přírodních památek

Tenerife je bohaté na historii, jehož krajina je poseta jak historickými památkami, tak přírodními divy. Jednou z nejvýznamnějších přírodních památek je národní park Teide, který se rozprostírá kolem Mount Teide, nejvyššího vrcholu Španělska a spící sopky. Tento park, který je na seznamu světového dědictví UNESCO, je známý svými rozmanitými sopečnými útvary, včetně impozantních Roques de García, skalních formací vymodelovaných erozí. Návštěvníci mohou vyjet na vrchol hory Teide lanovkou, nebo si užít výstup pěšky, a zažít neuvěřitelné panoramatické výhledy na celý ostrov i široký Atlantický oceán.

Historické město La Laguna, rovněž chráněné jako světové dědictví UNESCO, je dalším klíčovým místem na Tenerife. La Laguna, která kdysi sloužila jako hlavní město ostrova, se může pochlubit dobře zachovanou koloniální architekturou, mezi kterou vyniká katedrála La Laguna a mnoho elegantních sídel. Ulice a náměstí tohoto města jsou propletené sítí, která odráží jeho historickou důležitost a bohaté architektonické dědictví. San Cristóbal de La Laguna sehrál také klíčovou roli při formování městského plánování v Novém světě, ovlivňujíc design měst v Latinské Americe.

Pyramidy v Güímaru nabízejí další fascinující pohled do minulosti. Tyto stupňovité pyramidy, známé jako Güímarské pyramidy, byly kdysi považovány za stavby původních obyvatel Guanche, ale novější výzkumy naznačují, že pocházejí z pozdější doby. V návštěvnickém areálu je možné prozkoumat muzeum a botanické zahrady, které poskytují další kontext k bohaté kulturní a historické mozaice ostrova. Tyto památky společně odhalují fascinující historii a geologické zázraky Tenerife.

Na ostrově Tenerife najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Při návštěvě Tenerife vás kromě přírodních a historických památek ohromí i několik fascinujících aspektů, které obohatí váš zážitek. Mezi nejvýraznější kulturní akce na ostrově patří živé festivaly, které vám umožní nahlédnout do místních tradic. Karneval Santa Cruz de Tenerife je jednou z největších a nejznámějších událostí tohoto druhu na světě, která každoročně přitahuje davy účastníků a diváků. Karneval je oslavou barev, tance a hudby, kde si můžete vychutnat propracované kostýmy, průvody a bouřlivé pouliční oslavy. Tato událost, která se koná před začátkem půstu, skvěle vystihuje temperamentní a radostný duch ostrova, což z ní činí nezapomenutelný zážitek pro všechny návštěvníky.

Ostrovní kuchyně na Tenerife, stejně jako v celém souostroví, představuje kulinářský zážitek založený na čerstvých místních surovinách. Při pobytu byste neměli vynechat ochutnávku tradičních pokrmů. Papas arrugadas, malé vrásčité brambory s omáčkou mojo, a gofio, mouka z pražených zrn, jsou základními prvky kanárské kuchyně, které vám nabídnou autentickou chuť ostrova. Čerstvé mořské plody, jako vieja (papoušek) a cherne (treska), jsou k dispozici v pobřežních vesničkách a přinášejí lahodný vhled do kulinářského dědictví Tenerife.

Dalším nezapomenutelným zážitkem je objevování architektonických a uměleckých děl Césara Manriqueho. I když je známý hlavně svými díly na Lanzarote, Manrique zanechal svůj otisk také na Tenerife, například prostřednictvím Auditorio de Tenerife, ikonické koncertní síně v Santa Cruz de Tenerife. Tento výrazný design, připomínající vlnu nebo plachtu, svědčí o Manriqueho snaze propojit umění s přírodou. Návštěvníci by si neměli nechat ujít příležitost zúčastnit se představení nebo jednoduše obdivovat architektonický půvab této stavby. Tyto zážitky, společně s vřelou pohostinností a rozmanitou krajinou ostrova, činí z Tenerife destinaci, která uspokojí každého a zaručuje nezapomenutelnou návštěvu.

Víte, že ...

.. pod historickým městem La Laguna leží síť podzemních tunelů a chodeb známých jako Malpaís de Guajara? Tyto tunely byly v historii používány k různým účelům, včetně úkrytů během pirátských útoků a jako součást obranného systému.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *