Gran Canaria > Seaside Palm Beach > 13denní > Snídaně

Kanárské ostrovy, Gran Canaria, Seaside Palm Beach, za <span>58.969</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 58.969
  • Snídaně
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 13 dnů
  • Termín – od 21.09.2024 do 03.10.2024

*****Seaside Palm Beach – Gran Canaria (Kanárské ostrovy)

Prozatím bez hodnocení. Chcete přidat své?

Hotel Seaside Palm Beach se nachází v jižní části ostrova Gran Canaria, třetího největšího ostrova Kanárských ostrovů. Hotel je vzdálen asi 4 kilometry od centra letoviska Playa del Inglés a nabízí snadný přístup k mnoha místním atrakcím a službám.

Komplex nabízí ubytování ve více než 320 komfortně zařízených pokojích. Hosté mají k dispozici vstupní halu s recepcí otevřenou 24 hodin denně, dvě restaurace a bar. K relaxaci slouží venkovní bazén se sluneční terasou, kde jsou lehátka a slunečníky volně k použití. Hotel se snaží nabídnout vše pro pohodlí a spokojenost svých hostů.

Pokoje jsou klimatizované a vybavené vlastním sociálním zařízením, minibarem, televizorem se satelitními programy a vysoušečem vlasů. Ubytování je zaměřeno na komfort a pohodu hostů, aby si mohli plně užít svůj pobyt. Pro rodiny s dětmi jsou zde také speciální pokoje s přístupem na dětské hřiště a brouzdaliště.

Stravování zahrnuje snídaně podávané formou bufetu. Hosté si mohou dokoupit večeře, které se vybírají z menu. Kulinářské zážitky jsou doplněny pravidelnými zábavními večery s živou hudbou, které přispívají k příjemné atmosféře a relaxaci po dni stráveném u bazénu nebo na pláži.

Hotel nabízí různé služby a aktivity pro hosty, včetně stolního tenisu, šipek, fitness centra a volejbalového hřiště. Pláž Maspalomas, která je dlouhá 7 kilometrů, je vzdálena asi 150 metrů od hotelu. Na pláži jsou k dispozici lehátka a slunečníky za poplatek, což umožňuje hostům užívat si krásy této oblíbené destinace.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kanárských ostrovech podle svých představ. ▼▼▼


Proč navštívit ostrov Gran Canaria

Gran Canaria, součást souostroví Kanárské ostrovy, je rozmanitým ostrovem s bohatou směsí geografických rysů, historického významu a příznivých povětrnostních podmínek. Tento ostrov, nacházející se v Atlantském oceánu, je třetím největším z Kanárských ostrovů a rozkládá se na ploše přibližně 1.560 kilometrů čtverečních. Jeho různorodá geografie zahrnuje pobřežní oblasti se zlatými písečnými plážemi, sopečnou krajinou a horskými oblastmi. Vnitrozemí ostrova je charakterizováno hlubokými roklemi a údolími, které přispívají k různorodému mikroklimatu, což Gran Canarii vysloužilo přezdívku Miniaturní kontinent.

Historie ostrova je spojena se starověkými civilizacemi, včetně Guančů, původních obyvatel Kanárských ostrovů. Španělská kolonizace v 15. století zanechala na Gran Canarii svou stopu, historické památky, jako je čtvrť Vegueta v Las Palmas, hlavním městě ostrova, ukazují dobře zachovalou koloniální architekturu. Katedrála Santa Ana z 15. století a Casa de Colón, muzeum věnované Kryštofu Kolumbovi, poskytují pohled do koloniální minulosti Gran Canarie. Strategická poloha ostrova hrála roli v námořním průzkumu a obchodních cestách. Dnes je Gran Canaria nejen oblíbenou turistickou destinací, ale také živým kulturním centrem, kde se konají akce a festivaly oslavující její rozmanité dědictví. Díky subtropickému podnebí se Gran Canaria těší mírným teplotám po celý rok, což z ní činí ideální destinaci pro ty, kteří hledají slunce, outdoorové aktivity a prozkoumávání bohaté historické a kulturní mozaiky.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí na ostrově Gran Canaria + předpověď

GRAN CANARIA počasí

Krásné pláže ostrova Gran Canaria, které stojí za pozornost

Gran Canaria, vyhledávaná turistická destinace, přitahuje návštěvníky svou pestrou krajinou, rušným nočním životem a množstvím rekreačních aktivit. Jižní pobřeží ostrova je známé pro své nádherné pláže, mezi které patří pláž Maspalomas, významná atrakce. Maspalomas, rozprostírající se na několik kilometrů, je proslulé svými ikonickými písečnými dunami, které vytvářejí jedinečnou kulisu pobřeží. Playa del Inglés, sousedící s Maspalomas, je další oblíbená pláž známá pro své zlaté písky a živou atmosféru. Tyto jižní pláže nabízejí různé vodní sporty, od windsurfingu po vodní skútry, a jsou obklopeny letovisky, obchody a restauracemi, které vycházejí vstříc turistům.

Pláž Amadores v nedalekém regionu Puerto Rico vyniká klidnými vodami a je ideální pro rodiny. Na pláž byl dovezen bílý písek, který vytváří malebné prostředí pro opalování a koupání. Anfi del Mar, také v blízkosti, se může pochlubit umělou pláží se zlatým pískem a křišťálově čistou vodou, doplněnou přístavem a řadou zařízení pro volný čas. Severní pobřeží Gran Canaria nabízí různé plážové zážitky, přičemž pláž Las Canteras v hlavním městě Las Palmas je pozoruhodnou městskou pláží s živou promenádou, rozmanitými možnostmi stravování a kulturními atrakcemi. Tato rozmanitost pobřežních zážitků činí z Gran Canaria ideální destinaci pro plážové nadšence, kteří hledají různé zážitky na stejném ostrově.

Nezapomeňte si před cestou na Kanárské ostrovy sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Gran Canaria a jeho historické či přírodní památky

Gran Canaria se pyšní historickými památkami a přírodními divy, které odrážejí bohaté dědictví a nádhernou krajinu ostrova. Jedním z nejznámějších přírodních úkazů je Roque Nublo, vulkanický skalní útvar, který se tyčí 80 metrů nad zemí uprostřed ostrova. Roque Nublo, považovaný za symbol Gran Canaria, nabízí úchvatné panoramatické výhledy na okolní krajinu, včetně nedaleké sopky Teide na sousedním ostrově Tenerife. Toto místo je nejen geologickým zázrakem, ale také má kulturní význam jako duchovní místo původních obyvatel Guanche.

Vegueta, historická čtvrť Las Palmas, obsahuje několik historických památek, které přenášejí návštěvníky zpět v čase. Katedrála Santa Ana z 15. století je gotickým mistrovským dílem s nádhernou fasádou a složitým interiérem. Casa de Colón, muzeum v historické budově, připomíná návštěvu Kryštofa Kolumba na Kanárských ostrovech v roce 1492 a poskytuje vhled do námořní historie a role ostrova během Věku průzkumu. Čtvrť se může pochlubit dobře zachovalou koloniální architekturou, okouzlujícími náměstími a úzkými dlážděnými uličkami, které vytvářejí atmosféru koloniální minulosti Gran Canaria.

Pro milovníky přírody je nezbytné navštívit přírodní park Tamadaba na severozápadě ostrova. Tento bujný borový les a členitý terén je chráněnou oblastí, která zahrnuje působivé útesy a hluboké rokle. Park nabízí turistické stezky s nádhernými výhledy a příležitosti k prozkoumání rozmanité flóry a fauny Gran Canaria. Navíc rokle Guayadeque je přírodní památkou s archeologickým významem a obsahuje jeskynní obydlí používaná původními obyvateli Guanche. Dnes je rokle malebným místem pro pěší turistiku a prozkoumávání geologické historie ostrova.

Na ostrově Gran Canaria najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Při návštěvě Gran Canaria můžete zažít mnoho aktivit mimo pláže a památky, které obohatí váš pobyt. Jedním z kulturních vrcholů je karneval Las Palmas de Gran Canaria, který se koná každoročně a patří mezi největší a nejživější karnevaly na světě. Slavnosti zahrnují propracované průvody, barevné kostýmy a živou hudbu, oslavující rozmanitou kulturu a tradice ostrova. Tento karneval je jedinečnou příležitostí pro ty, kteří chtějí zažít slavnostní a autentickou atmosféru místního života na Gran Canarii.

Prozkoumání tradiční kuchyně ostrova je požitkem pro vaše chuťové buňky. Gran Canaria nabízí pestrou škálu pokrmů, které odrážejí její kulturní vlivy. Ochutnávka papas arrugadas (vrásčité brambory) s omáčkou mojo, místního kozího sýra a ropa vieja (dušené maso z trhaného masa) poskytuje kulinářskou cestu po chutích ostrova. Mercado de Vegueta v Las Palmas je rušný trh, kde si návštěvníci mohou vychutnat místní produkty, sýry a čerstvé mořské plody. Zapojení do tradičního zvyku tapas skákání (navštěvování několika barů za sebou), zejména v atmosférických čtvrtích Vegueta a Triana, nabízí skvělý kulinářský zážitek.

Architektonická rozmanitost Gran Canaria je také pozoruhodná. Auditorium Alfreda Krause, moderní architektonický skvost v Las Palmas, hostí kulturní akce a koncerty s úchvatnou kulisou Atlantského oceánu. Historické čtvrti Vegueta a Triana mají okouzlující náměstí, jako je Plaza Santa Ana a Plaza Cairasco, obklopená koloniálními budovami a živými kavárnami. Mimo městská centra poskytuje klidné útočiště malebná rybářská vesnice Puerto de Mogán, známá jako Malé Benátky se svými kanály a barevnými domy. Ať už si užíváte kulturní akce, ochutnáváte místní kuchyni nebo se procházíte půvabnými čtvrtěmi, Gran Canaria nabízí mnohostranný zážitek, který přesahuje typické turistické atrakce.

Věděli jste, že ...

.. se ve městě Icod de los Vinos se nachází slavný dračí strom (Dracaena draco) známý jako El Drago Milenario? Tento prastarý strom, jehož stáří se odhaduje na více než 1000 let, je symbolem přírodního dědictví ostrova. Je považován za jednu z nejstarších žijících bytostí na Gran Canarii a je opředen mýty a místním folklórem.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *