Lanzarote > Playa Limones Bungalows > 8denní > Bez stravy

Kanárské ostrovy, Lanzarote, Playa Limones Bungalows, za <span>17.370</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 17.370    SLEVA 2%
  • Bez stravy
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 8 dnů
  • Termín – od 29.03.2025 do 05.04.2025

***Playa Limones Bungalows – Lanzarote (Kanárské ostrovy)

Prozatím bez hodnocení. Chcete přidat své?

Hotelový komplex Playa Limones Bungalows se nachází na ostrově Lanzarote, nejsevernějším z Kanárských ostrovů. Komplex se skládá z více než 70 bungalovů situovaných v upravené zahradě. Hosté mají k dispozici vstupní halu s recepcí, restauraci, bar a dva venkovní bazény se sluneční terasou, kde mohou volně využívat lehátka a slunečníky.

Ubytování je zajištěno v komfortně zařízených bungalovech, které zahrnují ložnici, plně vybavený kuchyňský kout a vlastní sociální zařízení. Internetové připojení je k dispozici za poplatek. Hosté si mohou zvolit ubytování bez stravy, se snídaní nebo s polopenzí, přičemž snídaně jsou formou bufetu a večeře si vybírají z menu.

Komplex nabízí také různé volnočasové aktivity, jako je stolní tenis, kulečník a minigolf. Pro rodiny s dětmi jsou k dispozici dětský bazén a dětské hřiště, což zajišťuje zábavu pro všechny věkové kategorie.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kanárských ostrovech podle svých představ. ▼▼▼


Lanzarote

Lanzarote, nejvýchodnější z Kanárských ostrovů, je podmanivou směsí dramatické vulkanické krajiny, historického kouzla a nádherného subtropického klimatu. Jeho jedinečná geografie je utvářena staletími sopečné činnosti, jejímž výsledkem jsou pozoruhodné útvary, jako je národní park Timanfaya, kde mohou návštěvníci být svědky nadpozemské krajiny, které dominují lávová pole a působivé krátery. Ostrov je charakteristický svým nízkým plochým profilem, přičemž nejvyšším bodem je Peñas del Chache. Sopečný vliv je patrný také na prvcích, jako je Jameos del Agua, vytvořený umělcem Césarem Manriquem ze zhroucené lávové trubky, která ukazuje harmonickou integraci přírody a umění.

Historie Lanzarote je bohatá a rozmanitá, domorodí Guančové obývali ostrov před příchodem španělských průzkumníků. Piráti se zaměřili na ostrov během 17. století, což vedlo k výstavbě obranných opevnění, jako je Castillo de San Gabriel a Castillo de San José. Zemědělství a obchod vzkvétaly v 18. století, což přispělo k hospodářskému růstu ostrova. V posledních desetiletích se Lanzarote stalo oblíbenou turistickou destinací, která přitahuje návštěvníky svou jedinečnou krajinou, kulturními atrakcemi a závazkem k udržitelnému cestovnímu ruchu. Příjemné počasí na ostrově s mírnými teplotami po celý rok z něj dělá ideální destinaci pro ty, kteří hledají slunce a outdoorové aktivity v podmanivém historickém a geologickém prostředí.


Prohlédnout více fotografií >>>


Lanzarote - aktuální počasí a předpověď na následující dny

LANZAROTE počasí

Lanzarote a jeho krásné pláže

Lanzarote je oblíbenou destinací pro turisty, která nabízí pestrou škálu zážitků jak pro ty, kteří hledají klid, tak pro nadšence do dobrodružství. Ostrovní pláže se zlatým pískem a křišťálově čistou vodou patří k hlavním atrakcím. Playa Blanca, nacházející se na jihu, je známá svými krásnými plážemi, jako jsou Playa Dorada a Playa Flamingo, které kombinují možnosti vodních sportů, slunění a rodinných aktivit. Pobřežní úsek Puerto del Carmen nabízí také několik skvělých pláží, včetně Playa Grande a Playa Pocillos, které lákají svou živou atmosférou, nábřežními promenádami, množstvím restaurací a bohatým nočním životem.

V nedalekém regionu Fuerteventura, dalším z Kanárských ostrovů, se nacházejí pláže, které jsou skutečným rájem pro plážové nadšence. Corralejo, na severu Fuerteventury, je domovem pláže Corralejo, rozsáhlého pásu bílého písku s krásným výhledem na sousední ostrov Lobos. Dále na jih se nachází poloostrov Jandia, kde najdete Playa de Sotavento, známou pro své rozlehlé písečné pláže a ideální podmínky pro windsurfing a kitesurfing. Pláže Lanzarote a jeho sousedních ostrovů nabízejí pestrou škálu zážitků, od poklidných míst až po rušné přímořské oblasti, což z něj činí perfektní destinaci pro všechny milovníky pláží.

Nezapomeňte si před cestou na Kanárské ostrovy sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Lanzarote nabízí mnoho historických a přírodních památek

Lanzarote se pyšní jedinečnou kombinací historických památek a přírodních divů, které dohromady vytvářejí nezaměnitelný charakter ostrova. Jedním z nejvýznamnějších přírodních úkazů je národní park Timanfaya, který se vyznačuje úchvatnou krajinou formovanou sopečnými erupcemi z 18. století. Návštěvníci Timanfaya mohou objevovat Ohnivé hory, kde je stále cítit teplo ukryté těsně pod povrchem země. Montañas del Fuego, tedy Ohnivé hory, poskytují nadpozemský zážitek díky své surové kráse a síle vulkanických sil. Park nabízí prohlídky s průvodcem, které návštěvníkům umožňují zažít geotermální demonstrace a získat jedinečný pohled na geologickou historii ostrova.

Vliv architekta a umělce Césara Manriqueho je patrný v Jameos del Agua, fascinujícím přírodním útvaru přeměněném na kulturní a rekreační centrum. Jameos del Agua je součástí lávového tubusu, který vznikl vulkanickou erupcí, a Manrique ho přetvořil v prostor zahrnující hlediště, restauraci a jedinečné podzemní jezero se slepými albínskými kraby, známými jako „jameitos“. Další Manriqueho dílo, Mirador del Río, vyhlídka na vrcholu útesů Famara, poskytuje ohromující panoramatický výhled na sousední ostrov La Graciosa. Tyto památky ukazují, jak umění a příroda mohou být harmonicky propojeny, což je charakteristickým rysem kulturního a environmentálního étosu Lanzarote.

Na ostrově Lanzarote najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Při návštěvě Lanzarote byste si rozhodně neměli nechat ujít několik fascinujících aspektů místní kultury, kuchyně a tradic, které dělají tento ostrov tak jedinečným. Lanzarote se pyšní silným závazkem k ochraně životního prostředí, což se odráží ve tvorbě umělce Césara Manriqueho a ve statusu ostrova jako biosférické rezervace UNESCO. Objevování Manriqueho děl, jako je Kaktusová zahrada a Fundace, vám umožní nahlédnout do uměleckého a ekologického odkazu ostrova. Kaktusová zahrada, nacházející se v Guatize, nabízí pestrou kolekci kaktusů zasazených do dramatické sopečné krajiny. Fundace Manriqueho, postavená uvnitř vulkanických bublin, je unikátní kulturní prostor, který propojuje umění, architekturu a přírodu.

Tradiční festivaly na Lanzarote vám umožní zažít místní kulturu na vlastní kůži. Fiesta de Nuestra Señora de los Volcanes, která se slaví ve městě Mancha Blanca, vzdává hold patronce ostrova, Panně ze sopek. Tento svátek je plný procesí, tradiční hudby a živých oslav, které zprostředkují autentický kulturní zážitek. Dalším nezapomenutelným zážitkem je Karneval v Arrecife, hlavním městě ostrova, který přitahuje davy svými průvody, kostýmy a hudbou, ať už jste místní, nebo návštěvník.

Kulinářská scéna na Lanzarote je skutečnou lahůdkou pro vaše smysly. Ochutnávka místních specialit, jako jsou papas arrugadas (vrásčité brambory) s omáčkou mojo a čerstvých plodů moře v přímořských vesnicích, nabízí jedinečný pohled do chutí ostrova. Tradiční kanárský pokrm gofio, vyrobený z pražených zrn, je nedílnou součástí místní kuchyně. Návštěva místních trhů, jako je trh Teguise, vám umožní nejen ochutnat regionální speciality, ale také zakoupit jedinečné řemeslné výrobky. Půvab Lanzarote nespočívá pouze v jeho úchvatné krajině, ale i v jeho bohatých kulturních tradicích a vynikající gastronomii.

Věděli jste, že ...

.. je Cueva de los Verdes, součást rozsáhlého systému lávových trubic, známá svými unikátními geologickými formacemi? Mnozí možná netuší, že během 17. století sloužila jeskyně jako úkryt místních obyvatel při útocích pirátů. Má tajné chodby vedoucí k pobřeží, které umožňují lidem nepozorovaně uniknout. Historie jeskyně jako útočiště dodává její přírodní kráse další rozměr.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *