Tenerife > H10 Costa Adeje Palace > 8denní > Polopenze

Kanárské ostrovy, Tenerife, H10 Costa Adeje Palace, za <span>33.200</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 33.200    SLEVA 12%
  • Polopenze
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 8 dnů
  • Termín – od 24.01.2025 do 31.01.2025
  • FIRST MINUTE

****H10 Costa Adeje Palace – Tenerife (Kanárské ostrovy)

SKVĚLÁ VOLBA 🙂   Hodnocení návštěvníků: 4.6/5, celkem hodnoceno 23x    Přečíst >>>

Hotel H10 Costa Adeje Palace je rozsáhlý a moderní prázdninový a SPA resort, který se nachází na klidném místě v okrajové části letoviska Costa Adeje, přímo u menší kamenité pláže Playa la Enramada. Hosté mají přístup k nákupním možnostem a zábavě přímo v resortu nebo mohou využít bezplatný hotelový minibus k dopravě do centra města. Milovníci golfu ocení blízkost dvou moderních golfových hřišť a mezinárodní letiště Tenerife se nachází pouhých 27 km od hotelu.

Hotel disponuje 467 pokoji, které jsou rozmístěny v několika moderních budovách obklopených pečlivě udržovanou zahradou. Hosté mají k dispozici široké spektrum služeb, včetně recepce, několika restaurací, kavárny, luxusního SPA centra, posilovny, konferenčních sálů a venkovních bazénů. K dispozici jsou také dětské kluby, sportovní zařízení a animační programy pro děti i dospělé.

Stravování je zajištěno formou polopenze s bohatým bufetem nebo all inclusive, které zahrnuje plnou penzi, lehké občerstvení během dne a neomezenou konzumaci místních alkoholických a nealkoholických nápojů. Hotel pravidelně pořádá tématické večeře s ochutnávkou regionálních specialit a u večeří je vyžadováno formální oblečení.

Hotelový resort nabízí širokou škálu aktivit a zábavy, včetně sportovních aktivit, animačních programů, tanečních večerů s živou hudbou a tematických večeří. Pro relaxaci mohou hosté využít moderní SPA centrum, které nabízí různé procedury včetně masáží, tělových zábalů a kosmetických ošetření.

Pláž Playa la Enramada se nachází přímo před resortem, je menší a kamenitá s pozvolným vstupem do moře. Hosté mají také možnost navštívit krásnou širokou písčitou pláž Playa del Duque, která je vzdálená asi 15 minut chůze od hotelu, kde je k dispozici středisko vodních sportů a lehátka se slunečníky za poplatek.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kanárských ostrovech podle svých představ. ▼▼▼


Proč navštívit ostrov Tenerife

Tenerife, největší z Kanárských ostrovů, ležící v Atlantském oceánu, nabízí pestré a fascinující prostředí. Ostrov je geologicky formován vulkanickou činností a jeho dominantou je majestátní hora Teide, stratovulkán, který je zároveň nejvyšším bodem Španělska. Národní park Teide, zahrnující tento sopečný vrchol, je domovem surrealistické krajiny s drsnými lávovými poli, barevnými krátery a jedinečnými skalními útvary, díky čemuž je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Park je ideálním místem pro turisty a milovníky přírody, kteří zde mohou objevit úchvatnou geologickou historii ostrova.

Pobřeží Tenerife je stejně rozmanité, s písečnými plážemi na jihu a drsnými útesy a černými písečnými plážemi na severu. Hlavní město ostrova, Santa Cruz de Tenerife, je dynamickým městem plným historie, kterou odráží koloniální architektura, živý pouliční život a kulturní události. Historické město La Orotava, nacházející se v severních kopcích, představuje tradiční kanárskou architekturu a dobře zachovalé historické budovy. Historii Tenerife formovali domorodí Guanchové, španělská kolonizace a bohaté kulturní výměny, což vytváří pestrou kulturní mozaiku, která je oslavována na četných festivalech a v tradičních oslavách. Díky příjemnému subtropickému klimatu je Tenerife atraktivní destinací po celý rok, ideální pro ty, kteří hledají slunce, outdoorové aktivity a bohaté kulturní zážitky.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je na ostrově Tenerife právě počasí?

TENERIFE počasí

Jaké pláže najdete na ostrově Tenerife a okolí

Tenerife je jednou z předních turistických destinací, která každoročně láká miliony návštěvníků svou širokou škálou atrakcí. Ostrov nabízí něco pro každého, od slunění na krásných plážích až po objevování jedinečných přírodních krás. Jižní část Tenerife je známá pro své rušné rekreační oblasti, jako jsou Playa de las Américas a Los Cristianos. Playa de las Américas je živé centrum se zlatými písečnými plážemi, bohatým nočním životem a množstvím restaurací a obchodů. Nedaleko odtud se nachází Los Cristianos, které nabízí klidnější atmosféru s malebným přístavem, plážovou promenádou a řadou vodních aktivit.

Na severu ostrova, ve městě Puerto de la Cruz, se nachází Playa Jardín, také známá jako Garden Beach, kterou navrhl slavný umělec César Manrique. Tato pláž s černým pískem, obklopená tropickými zahradami, se může pochlubit nádherným výhledem na horu Teide. Dále na severu najdete Playa El Bollullo, skrytou v odlehlé zátoce, kam vede malebná pěší stezka. Pro ty, kteří hledají divočejší pobřežní zážitek, je tu Playa de Benijo s dramatickými útesy a tmavým pískem, nacházející se v severovýchodní části Tenerife. Blízké ostrovy, jako La Gomera a La Palma, se také pyšní krásnými plážemi, jako jsou Playa de Santiago a Playa Nueva, což přispívá k celkové přitažlivosti Kanárských ostrovů jako ideální destinace pro plážové nadšence.

Nezapomeňte si před cestou na Kanárské ostrovy sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Památky, které nesmíte na ostrově Tenerife minout

Tenerife je bohaté na historii a jeho krajina je poseta historickými památkami i přírodními divy. Mezi nejvýznamnější přírodní památky patří národní park Teide, který obklopuje sopku Mount Teide, nejvyšší vrchol Španělska. Tento park, zařazený na seznam světového dědictví UNESCO, se vyznačuje rozmanitými sopečnými útvary, jako jsou Roques de García, což jsou pozoruhodné skalní formace vytvořené erozí. Návštěvníci mohou vyrazit na vrchol hory Teide buď lanovkou, nebo pěšky a vychutnat si panoramatické výhledy na ostrov a široký Atlantický oceán.

Historické město La Laguna, rovněž zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO, je dalším významným místem, které sloužilo jako první hlavní město Tenerife. La Laguna nabízí dobře zachovalé příklady koloniální architektury, jako je katedrála La Laguna a mnoho nádherných sídel. Plán města s jeho spletitou sítí ulic a náměstí odráží jeho historický význam a bohatství architektury. San Cristóbal de La Laguna sehrál klíčovou roli ve vývoji městského plánování v Novém světě a ovlivnil design mnoha měst v Latinské Americe.

Pyramidy v Güímaru představují další fascinující archeologickou lokalitu. Tyto stupňovité pyramidy, známé jako Güímarské pyramidy, byly dříve považovány za stavby původních obyvatel ostrova Guanche, ale novější výzkumy naznačují pozdější původ. Návštěvníci zde mohou navštívit muzeum a botanické zahrady, které poskytují vhled do kulturního a historického dědictví ostrova. Tyto památky společně odhalují rozmanitou historii a geologické zázraky Tenerife.

Tenerife vám však nabídne mnohem více ..

Při objevování Tenerife se kromě přírodních a historických památek nabízí mnoho dalších podmanivých aspektů, které zaručeně obohatí váš pobyt. Tenerife je proslulé svými živými festivaly, které vám umožní poznat místní kulturu v celé její kráse. Jednou z největších akcí na ostrově je Karneval Santa Cruz de Tenerife, jeden z největších karnevalů na světě. Tento festival, plný barevných kostýmů, velkolepých průvodů a bouřlivých oslav, přitahuje každý rok tisíce návštěvníků a nabízí jedinečný pohled na radostný a energický duch ostrova. Karneval, který se koná před začátkem půstu, je vrcholem kulturního kalendáře Tenerife a nesmí vám uniknout, pokud budete mít to štěstí, že se v tomto období na ostrově ocitnete.

Kulinářské požitky Tenerife jsou dalším neodmyslitelným prvkem každé návštěvy. Ostrovní kuchyně se vyznačuje použitím čerstvých, místních surovin a nabízí bohatou škálu chutí. Při pobytu nezapomeňte ochutnat tradiční pokrmy, jako jsou papas arrugadas, malé brambory podávané s omáčkou mojo, a gofio, mouka z pražených zrn, která tvoří základní prvek kanárské stravy. Milovníci mořských plodů si přijdou na své při ochutnávce specialit, jako je vieja (papoušek) a cherne (treska), které najdete v pobřežních vesničkách a které přinášejí chuť oceánu přímo na váš talíř.

Neopomenutelnou částí zážitku na Tenerife je i objevování uměleckého a architektonického dědictví Césara Manriqueho. Tento slavný umělec a architekt, známý především svými díly na Lanzarote, zanechal svůj otisk i na Tenerife, kde vytvořil například Auditorio de Tenerife, ikonickou koncertní síň v Santa Cruz de Tenerife. Svým nápadným designem, který evokuje vlnu nebo plachtu, Auditorio ztělesňuje Manriqueho snahu harmonicky propojit umění s přírodou. Při návštěvě ostrova si nenechte ujít možnost obdivovat tuto architektonickou perlu nebo se zúčastnit některého z tamních kulturních představení. Tyto zážitky, spolu s vřelou pohostinností a bohatou přírodní krajinou, dělají z Tenerife destinaci, která nabízí něco pro každého a zanechá ve vás nezapomenutelné vzpomínky.

Možná nevíte, že ...

.. je Tenerife známé svými rozmanitými mikroklimaty, od vyprahlé krajiny po bujné lesy? Tyto rozdíly jsou připisovány pasátům a vlivu hory Teide. Jak budete projíždět ostrov, můžete na relativně krátké vzdálenosti zažít různá podnebí.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *