Fuerteventura > Fergus Cactus Garden (Ex.lemon & Soul Cactus Garden) > 8denní > Polopenze

Kanárské ostrovy, Fuerteventura, Fergus Cactus Garden (Ex.lemon & Soul Cactus Garden), za <span>18.243</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 18.243    SLEVA 16%
  • Polopenze
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 8 dnů
  • Termín – od 18.11.2024 do 25.11.2024

****Fergus Cactus Garden (Ex.lemon & Soul Cactus Garden) – Fuerteventura (Kanárské ostrovy)

Hodnocení návštěvníků: 4.4/5, celkem hodnoceno 9x    Přečíst >>>

Hotel Fergus Cactus Garden se nachází na poloostrově Jandía v letovisku Morro Jable na ostrově Fuerteventura. Jeho poloha je ideální pro milovníky pláží, neboť krásná písečná pláž Playa del Matorral je vzdálena pouhých 250 metrů. Centrum Morro Jable je asi 2,2 km daleko, přičemž nejbližší bary, restaurace a obchody jsou jen 400 metrů od hotelu. Cesta z letiště trvá přibližně 70 minut.

Hotel nabízí širokou škálu vybavení a služeb, včetně dvou venkovních bazénů, wellness centra s masážemi a koupelovými procedurami, a dětského bazénu se sladkou vodou. Pro hosty je také připraven mezinárodní animační program pro dospělé a děti, včetně karaoke a dalších aktivit. V hotelu je k dispozici miniklub pro děti od 5 do 11 let a dětské animace pro věkové kategorie od 4 do 12 let.

Ubytování je možné v různých typech pokojů, od standardních dvoulůžkových pokojů po rodinné pokoje a apartmá Junior. Pokoje jsou vybaveny klimatizací, satelitní TV, telefonem a mají balkon nebo terasu. Některé pokoje nabízejí krásný výhled na oceán. Pro hosty, kteří hledají levnější variantu, jsou k dispozici ekonomické pokoje, které se mohou lišit velikostí a vybavením od běžných pokojů.

Stravování v hotelu je zajištěno formou all-inclusive, kde hosté mají k dispozici širokou nabídku jídel a nápojů po celý den. Je vyžadováno nošení all-inclusive náramků, které umožňují přístup k bufetovým jídlům a nápojům v různých hotelových barech a restauracích. V hotelu jsou také k dispozici další služby, jako jsou lehátka a slunečníky u bazénu zdarma, a ručníky za poplatek.

Pláž Playa del Matorral, vzdálená jen 250 metrů od hotelu, nabízí písečné pobřeží s pozvolným vstupem do moře. Pláž je veřejná a hosté si zde mohou pronajmout lehátka a slunečníky za poplatek. Tato blízkost pláže spolu s komfortem, který hotel nabízí, činí z Lemon & Soul Cactus Garden ideální místo pro dovolenou u moře.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kanárských ostrovech podle svých představ. ▼▼▼


Proč objevovat ostrov Fuerteventura

Fuerteventura, součást Kanárských ostrovů, se pyšní rozmanitou geografií, bohatou historií a příjemným klimatem, které láká návštěvníky po celý rok. Leží v Atlantském oceánu u severozápadního pobřeží Afriky a je druhým největším z Kanárských ostrovů. Ostrov nabízí kontrastní krajinu s rozsáhlými písečnými plážemi, dramatickými sopečnými vrcholy a vyprahlými pláněmi. Severní části Fuerteventury dominují rozlehlé písečné duny a nedotčené pláže, jako například v přírodním parku Corralejo. Naopak jižní část se vyznačuje členitým vulkanickým terénem, včetně ikonické hory Tindaya, která má archeologický význam.

Historie Fuerteventury je protkána příběhy domorodých obyvatel Maho, kteří ostrov obývali před příchodem evropských průzkumníků. Španělská kolonizace v 15. století zanechala své stopy a historická místa, jako je Betancuria Historic and Artistic Ensemble, nabízejí pohled do minulosti ostrova. Betancuria, bývalé hlavní město, představuje kostel Santa María a další stavby, které odrážejí architektonický odkaz této doby. Klima Fuerteventury je charakterizováno mírnými teplotami po celý rok, což z ní činí oblíbenou destinaci pro milovníky slunce a outdoorových aktivit. Díky teplým létům a příjemně mírným zimám poskytuje ostrov ideální prostředí pro plážové návštěvníky, turisty a milovníky vodních sportů, které zve k objevování jeho rozmanité krajiny a kulturního dědictví.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je na ostrově Fuerteventura právě počasí?

FUERTEVENTURA počasí

Jaké pláže najdete na ostrově Fuerteventura a okolí

Fuerteventura je oblíbenou destinací turistů díky svým úžasným plážím, vodním sportům a bohaté kulturní scéně. Pobřeží ostrova zdobí mnoho nedotčených pláží, z nichž každá nabízí jedinečný zážitek. Pláž Corralejo, nacházející se ve městě Corralejo na severu ostrova, je známá svým zlatým pískem a průzračnou tyrkysovou vodou. Díky příznivým pasátům je tato pláž vyhledávaným místem pro windsurfing a kite surfing. Playa de Sotavento na jihovýchodě ostrova Fuerteventura je známá svým dlouhým úsekem jemného písku a je populární destinací pro mezinárodní soutěže ve windsurfingu a kitesurfingu.

Sousední ostrov Lanzarote se také pyšní krásnými plážemi. Playa Blanca na Lanzarote, jen krátkou jízdu trajektem z Fuerteventury, nabízí nedotčené pobřeží s výhledem na sousední ostrovy. Pláž Famara na severozápadním pobřeží Lanzarote je známá svými dramatickými útesy a je oblíbená mezi surfaři. Tyto nedaleké pláže přispívají k přitažlivosti Fuerteventury jako destinace, která nabízí nejen své vlastní pobřežní zážitky, ale také snadný přístup do malebné krajiny okolních Kanárských ostrovů.

Nezapomeňte si před cestou na Kanárské ostrovy sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Fuerteventura nabízí mnoho historických a přírodních památek

Fuerteventura se pyšní bohatou historií a jedinečnými přírodními prvky, které se projevují v několika pamětihodnostech reprezentujících kulturní dědictví ostrova a úchvatnou krajinu. Jedním z významných historických míst je Betancuria Historic and Artistic Ensemble ve městě Betancuria. Betancuria byla založena v roce 1404 jako první hlavní město Fuerteventury a soubor zahrnuje kostel Santa María, klášter San Buenaventura a Archeologické muzeum. Kostel Santa María, postavený v 17. století, je architektonickým skvostem s barokní fasádou a nádhernými dřevěnými řezbami. Tento soubor poskytuje vhled do koloniální minulosti ostrova a jeho vývoje během staletí.

Pokud jde o přírodní památky, Parque Natural de Corralejo je nezbytnou destinací. Tento přírodní park zahrnuje rozsáhlé písečné duny v severní části Fuerteventury, nedaleko města Corralejo. Duny se táhnou podél pobřeží a vytvářejí fascinující krajinu, která připomíná poušť potkávající se s mořem. Bílé písky a pohyblivé duny jsou rájem pro milovníky přírody a fotografy, s pozadím tyrkysových vod Atlantského oceánu. Dalším přírodním zázrakem jsou jeskyně Ajuy na západním pobřeží ostrova. Tyto jeskyně, vzniklé vulkanickou činností, představují jedinečné geologické útvary a poskytují pohled do sopečné historie ostrova. Nedaleká pláž Playa de Ajuy dodává této oblasti kouzlo a činí z ní příjemnou destinaci pro milovníky přírodního i historického objevování.

Na ostrově Fuerteventura toho najdete mnohem víc ..

Kromě pláží a pamětihodností nabízí Fuerteventura pestrou kulturní směsici a jedinečné zážitky, které návštěvníky ponoří do tradic ostrova. Jednou z vrcholných událostí je každoroční karneval v Puerto del Rosario, hlavním městě Fuerteventury. Tento živý karneval, který se koná v pozdní zimě, zahrnuje barevné průvody, propracované kostýmy, hudbu a tanec, čímž vytváří slavnostní atmosféru, která dokonale zachycuje ducha ostrova. Účast na karnevalových oslavách nabízí přímý kontakt s živou místní kulturou a vřelostí obyvatel Fuerteventury.

Objevování tradiční kuchyně Fuerteventury je kulinářským dobrodružstvím, které byste neměli vynechat. Gastronomie ostrova je ovlivněna jeho historií, kdy se španělské, africké a jihoamerické chutě kombinují do jedinečných pokrmů. Mezi místní speciality patří kozí sýr známý jako Majorero a tradiční pokrm Gofio, což je druh mouky z pražených zrn. Čerstvé mořské plody, zejména pyskoun a papouščí ryby, jsou vyhlášené, často připravované s místním kořením a podávané v pobřežních restauracích. Ochutnání těchto chutí je skvělý způsob, jak zažít kulinářské dědictví ostrova. Návštěvníci by si navíc neměli nechat ujít příležitost prozkoumat půvabné vesnice rozeseté po celé Fuerteventuře, jako je La Oliva a Antigua, kde historické budovy, malebné uličky a místní trhy poskytují pohled do každodenního života a architektonického dědictví ostrova.

Možná nevíte, že ...

.. je Fuerteventura známá svým sýrem Majorero, který se vyrábí z mléka koz Majorera? Jedinečným je to, že má označení původu, což naznačuje jeho autenticitu a spojení s ostrovem. Sýr přichází v různých formách, včetně mladých a sušených odrůd, a je základem kanárské kuchyně.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *